SOCIAL MEDIA

Saturday, August 4, 2018

Nega kože u letnjem periodu

Jedan od tekstova koji ste dosta tražile tiče se nege kože lica tokom letnjeg perioda.  Ovom prilikom ću sa vama podeliti koji su to kozmetički preparati koje  trenutno koristim. Moj tip kože je mešovit, sa nekada suvljim obrazima.


Bioderma Sebium losion

Otkriće kada je Bioderma u pitanju i proizvodi ovog tipa, generalno. Smanjio mi je broj mitesera, a pri tome mi nije isušio suvlje delove lica. Skoro sam ga i potrošila. O njemu sam pisala ovde. 


Eucerin 3 u 1 micelarna

Treće pakovanje koje koristim. Postoje veće i manje pakovanje. Malo je odlično kada putujete. Odlična stvar za čišćenje kože, ne spada u agresivne preparate. Jedino je ne koristim za uklanjanje maskare, za to koristim njihovo dvofazno sredstvo. O još nekim njihovim proizvodima sam pisala ovde.


Uriage krema

Najbolja krema za lice koju sam koristila u poslednje vreme. Kupila sam je iz radoznalosti kada je bila na akciji u  Liliju. Na sniženju je koštala nešto više od 1000 dinara. Krema koja čini čuda za moje lice. Nema više suvih delova. Osećaj je,bukvalno, kao da ste se zapljusnuli  vodom. Moram probati i ostalu kozmetiku iz ove linije sa termalnom vodom. Velika preporuka!


Elizavecca maske

Maska za predeo oko očiju, odlična maska koja osvežava lice i hidrira kožu potpuno. O maskama ovog brenda sam pisala ovde.


Bioderma Photoderm Nude

Omiljeni letnji preparat za lice, ima zaštitni faktor 50, ujednačava ten i daje licu lepu boju. Više pročitajte ovde.


Eucerin pH5 losion

Čini čuda za suvu kožu. Nema masnih tragova, a miris je prijatan. Posle sunčanja odlično deluje na kožu i oproravi je.


Burra mleko

Za zaštitu tela prilikom sunčanja i ovog leta koristim Burra preparat sa zaštinim faktorom 50. Ove godine je u novom pakovanju u obliku tube. Prošlo ste ,takođe, imali prilike da vidite na blogu. Za ovo mleko mogu reći da mi je sačuvalo kožu da mi ne izgori u par prilika u prirodi, koje je ovo leto dopustilo. Koristila sam ga i za lice i za telo. Ima lep miris i nije bilo lepljivo kao na primer što to znaju da budu marmelade za ubrzano tamnjenje.


Neka kozmetika je ovog leta isprobana, a neki komadi su tu još od prošlog leta i drže svoje mesto zasluženo.

Kako vi negujete kožu tokom leta? Imamo li zajedničke omiljene preparate?

Do čitanja,

Ksenija :)

Post a Comment