SOCIAL MEDIA

Wednesday, April 10, 2019

Održavanje plave boje

Ukoliko ste se nekada farbale ili se trenutno farbate u plavo, znate koliko je teško održati lepu boju bez blajhanja.
Ono što sam ja tek skoro počela da koristim i što pomaže u tome jesu ljubičasti šamponi. Kada sam u drogerijama tražila ljubičaste šampone, nisam našla veliki izbor i to me je iznenadilo. Kupila sam jedan šampon i kremu, različitih proizvođača. Par nedelja kasnije mi je stigao paket.
Lepe vesti su da L'oreal Elseve ima novu liniju namenjenu uklanjanju narandžastih i žutih tonova! Ja sam kupovala koristila sve njihove maske, kao i dvofazni sprej, a ova  ljubičasta linija sadrži šampon i masku.
elseve purple





Na šamponu piše da se preporučuje korišćenje jednom nedeljeno. Tako sam i radila. Šampon se drži na kosi par minuta, a maska 5 minuta. Pridržavala sam se i tog uputstva. Za brinete sa pramenovima je taj period malo duži.

Nakon ispiranja šampona i voda će biti lila, on je tamno ljubičaste boje, a maska je svetlija. Oba proizvoda veoma lepo mirišu.

Razlika se primećuje nakon korišćenja i to je bitno. Uočljivi su sivi tonovi u kosi. Ravnomernost zavisi od kvaliteta dlake i nanošenja. Pitanja na koja sam naišla na mrežama kada su ovakvi šamponi u pitanju tiču se toga da li će vam kosa biti ljubičasta i moram reći da mi kosa nakon korišćenja ove linije NIJE bila ljubičasta :D

Ja se farbam na 3 - 4 nedelje, samo izrastak. Nakon par pranja mi se javljaju narandžasti i žuti tonovi, bez obzira na to koju farbu koristim, a to su sve bile jake farbe. Ovaj tip preparata za kosu mi pomaže i nastaviću da ih koristim i nakon što potrošima ova pakovanja.

Ukoliko se mučite sa  dosadnim žutim nijansama, isprobajte ovu liniju, a ukoliko znate neki trik za održavanje boje, pišite! :)

Do čitanja,

Ksenija :)

Post a Comment